Ceturtdien, 7. aprīlī, plkst. 16.00 norisināsies Rīgas Stradiņa universitātes sadarbībā ar LU Datorikas fakultātes Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratoriju rīkotās doktorantūras skolas kognitīvo zinātņu starpdisciplināri pētnieciskais vebinārs, kurā ar referātu “Pārnēsājamās tehnoloģijas, teātris un kognitīvās zinātnes” uzstāsies Dr. Džeimijs A. Vords.

Dr. Džeimijs A. Vords ir Datorikas departamenta lektors Londonas Universitātes Goldsmita koledžā Lielbritānijā. Disertāciju aizstāvējis ETH Cīrihē Šveice, kur attīstīja vienas no pasaulē pirmajām multimodālajām, pārnēsājamām sensorierīcēm cilvēka aktivitātes uztverei un atpazīšanai. Viņa darba turpinājums kā Marijas Kirī pētniecības tīkla finansētam zinātniekam norisinājās Lankasteras universitātes Datorikas departamentā. Savukārt vēlāk, pēcdoktorantūras ietvaros, viņš darbojās Vācijas mākslīgā intelekta pētniecības centrā (DFKI), kā arī Londonas Universitātes koledžas (UCL) kognitīvās neirozinātnes institūtā. Paralēli zinātniskai darbībai Dr. Vords ir arī aktieris. Viņa darbs ir orientēts uz tehnoloģiju, neirozinātnes, teātra un autisma pētniecības integrāciju.

Savā prezentācijā Dr.Vords aplūkos, kā trīs atšķirīgas tēmas – pārnēsājamās tehnoloģijas, teātris un kognitīvās zinātnes – var saistīt pētnieciski interesantos veidos. Šī bagātā un augstākā mērā interdisciplinārā pētniecības virzienu kombinācija ietver potenciālu dažādām jomām kā aktierspēle, teātris un autisma pētniecība.

Pieteikties vebināram

Dalīties