Ceturtdien, 24. martā, plkst. 16.00 norisināsies Rīgas Stradiņa universitātes sadarbībā ar LU Datorikas fakultātes Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratoriju rīkotās doktorantūras skolas kognitīvo zinātņu starpdisciplināri pētnieciskais vebinārs, kurā ar referātu “Smadzeņu ceļi un informācijas plūsma seju apstrādei” uzstāsies profesore Aina Pūce.

Profesore Indianas Universitātē Blūmingtonā, ASV (Eleanor Cox Riggs Professor of Psychological & Brain Sciences), kur darbojas neirozinātnes un kognitīvās zinātnes programmās. Viņa ir viena no mūsdienu nozīmīgākajiem neirozinātniekiem pasaulē. Lielākais prof. Pūces pienesums zinātnē ir sejas un kustību uztveres jomās, mentālo stāvokļu uztverē novērojot citus cilvēkus, kā arī metodoloģisku un statistisku jautājumu analīzē neirozinātnē. Arī klīniskā pētniecībā ir nozīmīgs pienesums autisma pētniecībā un epilepsijas pētniecībā.

Pirms Indianas Universitātes prof. Pūce strādājusi vairākos pasaulē vadošos pētniecības centros, tostarp Melburnas Universitātē, Jeila Universitātē un Virdžīnijas Universitāte, kā arī sadarbojusies ar augstākā līmeņa pētniecības partneriem, tostarp Sorbonnas Universitāti Francijā.

  • Twitter: @aina_puce
  • Wordpress: neurowanderer.blog

Vebinārā tiks aplūkoti neirozinātņu atzinumi par seju uztveri un smadzeņu dažādu reģionu iesaisti seju uztveres procesā. Referātā tiks sniegti visjaunākie pētījumu rezultāti, kas demonstrē, ka dažādi seju uztveres aspekti neirāli tiek atveidoti ar atšķirīgu smadzeņu reģionu palīdzību.

Pieteikties vebināram

Dalīties