Pieteikties studijām maģistra programmā “Datorzinātnes” var no 4. jūlija līdz 14. jūlijam elektroniski un līdz 15. jūlijam - klātienē. LU absolventi var pieteikties elektroniski izmantojot LUIS sistēmu, citu augstskolu absolventi aizpildot elektronisko anketu vai klātienē Raiņa bulvārī 29, 411. telpā – pirmdien, trešdien, piektdien plkst. 9.00-12.00, otrdien, ceturtdien – plkst. 13.00-16.30. Ārpuskonkursa reģistrācija notiek no 4. jūlija līdz 8. jūlijam.

Plašāk par pieteikuma iesniegšanu

Maģistra studiju programma “Datorzinātnes” sagatavo augsti kvalificētus speciālistus privātajiem uzņēmumiem un valsts iestādēm, kuri ir spējīgi ne tikai projektēt un realizēt sarežģītas informācijas sistēmas, bet arī vadīt projektus un patstāvīgi apgūt jaunas tehnoloģijas ātri augošajā IT nozarē. Tāpat programma sagatavo arī akadēmiski izglītotus speciālistus, kas ir gatavi veikt pētniecisko darbu IT nozarē, kā arī veikt jaunu tehnoloģiju un sistēmu ekspertīzi un strādāt par augstskolu pasniedzējiem. Programmā ir iespējams izvēlēties vienu no sešām specializācijām:

  • Datorzinātne (DZ, Computer Science) – pētnieki un pasniedzēji,
  • Programminženierija (PI, Software Engineering) – vadošie programmētāji un programmatūras projektu vadītāji,
  • Informācijas tehnoloģijas (IT, Information Technologies) – vadošie datortīklu speciālisti un projektu vadītāji,
  • Informācijas sistēmas (IS, Information Systems) – vadošie datubāzu un informācijas sistēmu speciālisti un projektu vadītāji,
  • Datorinženierija (DI, Computer Engineering) – iegulto sistēmu vadošie speciālisti un projektu vadītāji,
  • Bioinformātika (BIO, Bioinformatics) - bioinformātikas vadošie speciālisti. Ietver bioloģijas kursus 30 kredītpunktu apjomā. Sadarbībā ar LU Bioloģijas fakultāti.

Programma ir divreiz ieguvusi Eiropas ekspertu atzinību - Eiropas Informātikas programmu kvalitātes zīmi „Euro-Inf Quality Label”.

Plašāka informācija par programmu

Dalīties

Saistītais saturs

Sākusies elektroniskā pieteikšanās bakalaura un koledžas studiju programmās
05.07.2022.

Sākusies elektroniskā pieteikšanās bakalaura un koledžas studiju programmās

Darba devēji datorzinātnes iesaka studēt LU
30.06.2022.

Darba devēji datorzinātnes iesaka studēt LU