Jau sesto gadu pēc kārtas Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un karjeras portāla Prakse.lv veidotā darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPā par darba devēju ieteiktāko studiju programma Latvijā ir atzīta Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultātes bakalaura studiju programma “Datorzinātnes”.

Datorikas fakultātes dekāne, profesore Zane Bičevska: “Būt par darba devēju ieteiktāko studiju programmu ir augstākais apbalvojums, ko augstākās izglītības iestāde var iegūt, un mēs esam ļoti lepni un pagodināti, ka Latvijas darba devēji jau sešus gadus mūsu datorzinātņu bakalaura programmu uzskata par labāko Latvijā. Tas mūs mudina censties arī turpmāk. Mēs priecājamies par visiem mūsu absolventiem, kuri kuplina Latvijas IT industriju un veicina mūsu valsts attīstību.”

 “Izvēle, kur mācīties, kādu profesiju izvēlēties, ir viena no nozīmīgākajām mūsu dzīvē. Tūkstošiem ģimeņu šajās nedēļās, kad tuvojas uzņemšana Latvijas augstskolās un turpinās izglītojamo piesaiste profesionālajās izglītības iestādēs, notiek ne viena vien diskusija par šo. Mēs, Latvijas Darba devēju konfederācija, uzturam šo TOPu kā vēl vienu ceļazīmi jauniešiem un viņu vecākiem. Šis nav studiju programmu un izglītības iestāžu kvalitātes analītisks izvērtējums pēc noteiktas metodoloģijas. Tas ir novērtējums no darba devēja skatupunkta, par ko 2681 darba devējs ir nobalsojis, tādējādi palīdzot absolventiem šovasar izdarīt pareizo tālākās izglītības izvēli, kas rezultētos veiksmīgā karjerā darba vidē,” pasākumā atzina LDDK ģenerāldirektore Līga Meņgelsone.

Ar darba devēju ieteiktāko Skolu un studiju TOPu 2022 var iepazīties https://www.prakse.lv/.

Darba devēju studiju topa augšgalu papildina vairākas LU studiju programmas: 10. vietā ierindojas Komunikācijas zinātne (bakalaurs), 16. – Vadības zinības (bakalaurs), 18. – Tiesību zinātne (bakalaurs), 19. – Grāmatvedība, analīze un audits (profesionālais bakalaurs), 21. – Ekonomika (bakalaurs). Darba devēji vērtēja 566 studiju programmas.

Kopumā šogad ieteikumus par ieteiktākajām studiju vietām un programmām sniedza 2681 darba devējs.

Uzņemšana Latvijas Universitātē sāksies 5. jūlijā. Pieteikties koledžas un bakalaura līmeņa studijām varēs gan elektroniski, izmantojot vienoto sistēmu portālā Latvija.lv, gan arī ierodoties uz vietas Universitātē. Vairāk informācijas par uzņemšanas kārtību LU tīmekļa vietnē.

Dalīties

Saistītais saturs

Sākusies elektroniskā pieteikšanās bakalaura un koledžas studiju programmās
05.07.2022.

Sākusies elektroniskā pieteikšanās bakalaura un koledžas studiju programmās

Sākusies uzņemšana maģistra līmeņa studijās
04.07.2022.

Sākusies uzņemšana maģistra līmeņa studijās