22.-24. martā Prāgā, Čehijā notika pirmais studentu komandu programmēšanas sacensību ICPC Eiropas Fināla posms EUC (European Championship). Tajā kvalificējās un piedalījās arī Latvijas Universitātes komanda LU1 “Bumbotāji” sastāvā Matīss Kristiņš, Krisjānis Petručeņa, Valters Kalniņš. Dalībniekus pavadīja LU treneri – asoc.prof. Jevgēnijs Vihrovs un pētnieks Krišjānis Prūsis. Sacensībās piedalījās 52 labākās komandas no Eiropas, cīnoties par kādu no 6 medaļām un papildus vietām uz Pasaules Finālu. Kopvērtējumā LU ierindojās rezultātu tabulas vidū, iegūstot 27. vietu.

LU uzsāka startu mēreni, ne uzreiz atrisinot vieglākos uzdevumus. Pec pāris stundām komanda atguva sparu un ātri sāka sūtīt pareizos risinājumus, risinot arī sarežģītos uzdevumus. Diemžēl sākumā iekavētais laiks patraucēja komandai izvirzīties priekšā, beigās atrisinot 6 no 11 uzdevumiem. Pirmo vietu ieguva Varšavas Universitāte “Varšavas Ērgļi”, vienīgajiem atrisinot 9 uzdevumus. Kopumā uzdevumu komplektā bija daudz tādu, kurus atrisināja vai nu gandrīz visas komandas, vai nu gandrīz neviena. Līdz ar to komandu vietas vairāk atšķira patērētā laika sods, nevis uzdevumu skaits. Lai tiktu uz finālu, pietika atrisināt 8 uzdevumus (vai arī 7 ar ārkārtīgi mazu laika sodu).


Šī ir pirmā reize, kad tiek organizēts ICPC Eiropas Fināls. Atšķirībā no pusfināliem, kas atlasa komandas no mazākiem reģioniem, šis aptver komandas no Eiropas superreģiona (līdzīgi, tiek rīkoti arī Ziemeļamerikas Fināls, Latīņamerikas Fināls, Āzijas-Klusā okeāna Fināls, u.c.). Priekš pirmās dalības LU rezultāts ir teicams (pie tam visi trīs dalībnieki ir vēl tikai 1. un 2. kursu studenti), parādot labu sagatavošanās līmeni.

Rezultāti

Vairāk foto

LU studentu komandu dalību Eiropas finālā atbalstīja “Gravity Team” un Wulf Harder. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

Dalīties