Aizsardzības ministrija aicina jauniešus vecumā no 14 līdz 24 gadiem piedalīties Latvijas kiberdrošības izaicinājumā.

Latvijas kiberdrošības izaicinājums ir pirmās valsts mēroga kiberdrošības sacensības, kas sniedz iespēju jauniešiem pārbaudīt un pielietot praksē iegūtās zināšanas un prasmes kiberdrošības vai kiberaizsardzības jomās. 

Lai piedalītos izaicinājumā, priekšzināšanas nav obligātas, svarīga ir motivācija, interese par kiberdrošības jomu, un prasme patstāvīgi meklēt un analizēt dažāda veida informāciju.

Latvijas kiberdrošības izaicinājums notiks tiešsaistē trīs kārtās –  8. martā, 3. un 4. aprīlī, kā arī 7. un 8. maijā. Katrā kārtā var pieteikties jebkurš Latvijas valstspiederīgais vecumā no 14 līdz 24 gadiem, kas iegūst izglītību Latvijā akreditētā pamatizglītības, vidējās izglītības vai augstākās izglītības iestādē. 

Reģistrē savu dalību izaicinājumam šeit līdz 1. martam.

Izaicinājuma noslēgumā pēc rezultātu apkopošanas dalībnieki, kas būs sakrājuši visvairāk punktus, iegūs balvas no Aizsardzības ministrijas un iespēju kļūt par daļu no Latvijas nacionālās izlases dalībai starptautiskās kiberdrošības sacensībās jauniešiem – Eiropas kiberdrošības izaicinājums, kas norisināsies no 8. līdz 11. oktobrim Turīnā, Itālijā. 

Vairāk informācijas par Latvijas kiberdrošības izaicinājumu un noteikumiem pieejama izaicinājuma mājaslapā www.kibiz.lv  

Latvijas kiberdrošības izaicinājumu organizē Aizsardzības ministrija sadarbībā ar CERT.LV, Latvijas Universitāti un Zemessardzes Kiberaizsardzības vienību. Izaicinājumu atbalsta Nacionālais koordinācijas centrs – Latvija (NCC-LV) un Eiropas Kiberdrošības kompetenču centrs, un to līdzfinansē Eiropas Savienība.

Dalīties