Inovatīvi risinājumi tekstila pārstrādei skaņas izolējošos paneļos, unikāla formula betona aizstāšanai un kā bērnam atpazīt savas emocijas caur uzdevumu burtnīcu. Tās ir tikai dažas biznesa idejas no 28 komandām, kas šajā rudenī startē Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatora pirminkubācijas programmā. Kopā ar nozaru pārstāvjiem, uzņēmējiem, mentoriem un LU Biznesa inkubatora komandu tiks likti pamati vairākām biznesa idejām un to īstenošanai astoņu nedēļu programmā.

Par vides problēmu risināšanu rūpēsies komanda “Simbioze”, kuri centīsies paplašināt biobetona – mikroorganismu kompleksu, jo betons nav videi draudzīgs materiāls un ir kaitīgs cilvēku veselībai. Komandas “ReCyclone” ideja ir pārstrādāt tekstila atkritumus skaņu izolējošos akustiskos dizaina paneļos. Komanda “DAREM” aktualizējusi tēmu par pusdienu kastītēm, kuras ir gan apsildāmas, gan aukstumu uzturošas, lai katra maltīte būtu tev piemērotajā temperatūrā.

Šajā uzsaukumā dominē arī komandas, kas grib uzsākt sociālo uzņēmējdarbību, piemēram,  atverot jauniešu centru, palīdzot pielāgot video spēles cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tāpat vienmēr ir aktuāla izglītības un pašizaugsmes nozare radot grāmatas un darba burtnīcas bērniem, lai spētu labāk saprast savas emocijas un palīdzētu draudzēties savā starpā. Tās ir tikai dažas no 28 biznesa idejām, kuras šobrīd vairāk nekā 50 dalībnieki attīsta LU Biznesa inkubatorā.

Komandu lielākā motivācija piedalīties LU Biznesa inkubatorā ir iespēja iegūt nepieciešamās zināšanas, attīstīt savas biznesa spējas un nokļūt soli tuvāk uzņēmuma dibināšanai, kā arī gūt vērtīgus padomus no mentoriem.

 

Komandu vidū ir jauni un kreatīvi dažādu augstskolu studenti, jaunieši un absolventi, kuri ar degsmi ir gatavi attīstīt savu biznesa ideju. Šajā uzsaukumā inkubatora dalībnieku vidū ir studenti no Latvijas Universitātes, pārstāvot Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, Vēstures un filozofijas fakultāti, Medicīnas fakultāti, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti, Teoloģijas fakultāti, Ķīmijas fakultāti, Datorikas fakultāti, Sociālo zinātņu fakultāti, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti, Humanitāro zinātņu fakultāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA, Roterdamas Biznesa skolu un Biznesa augstskolu “Turība”.

Uzņemtās komandas piedalīsies nodarbībās par biznesa idejas attīstīšanu, pildīs praktiskus uzdevumus, kā arī gūs individuālus padomus mentoringa sesijās, lai 14. decembrī “Demo dienā” prezentētu savas biznesa idejas un pierādītu sevi. Šajā dienā žūrijas komisijas vērtēs katras komandas darbu un izlems, kuras komandas turpinās darbu pie savas biznesa idejas attīstības nākamajā 12 nedēļu inkubācijas periodā, kas sāksies jau 2024. gada janvārī.

Programma tiek realizēta ar LU Biznesa inkubatora mecenātu atbalstu, kuru administrē LU fonds. 

Dalīties