Piektdien, 13. oktobrī Latvijas Universitātē notika atlases sacensības uz Pasaules programmēšanas sacensību ICPC pusfinālu CERC (Central European Regional Contest), kas notiks 8.-10. decembrī Ļubļanā, Slovēnijā, kur LU pārstāvēs divas studentu komandas.

Šogad sacensībās izmēģināja savus spēkus 5 studentu komandas, ieskaitot gan pieredzējušos dalībniekus, gan jaunpienācējus. Kopumā atlasē tika doti 13 uzdevumi un 5 stundas laika to risināšanai. Salīdzinot ar pēdējiem gadiem, konkurence bija lielāka un sacensību uzdevumi attiecīgi bija sarežģītāki.


Absolūti pirmo vietu ar 8 atrisinātiem uzdevumiem sasniedza komanda “LU1: Bumbotāji” sastāvā Matīss Kristiņš, Valters Kalniņš un Krišjānis Petručena. Otro pusfināla vietu izcīnīja komanda “LU2” ar dalībniekiem Sandra Siliņa, Kristaps Štāls un Kristofers Barkāns, atrisinot 6 uzdevumus. Pārējām LU komandām, kā arī vienai LU absolventu komandai sanāca uzveikt 4 uzdevumus katrai. Labākās komandas saņēma balvas, kā arī dāvanas no mūsu atbalstītājiem “Gravity Team”.


Kopā ar LU dalībniekiem neoficiāli piedalījās arī četras skolēnu komandas no dažādām Latvijas skolām, tai skaitā Druvas vidusskolas, Rīgas valsts 1. ģimnāzijas un RTU Inženierzinātņu vidusskolas. Vislabāko rezultātu skolēnu starpā, atrisinot 7 uzdevumus un mazliet atpaliekot no LU1, izcīnīja komanda sastāvā Ansis Gustavs Andersons (Druvas vidusskola), Edvards Freimanis (Rīgas valsts 1. ģimnāzija) un Adriāns Piliksers (RTU Inženierzinātņu vidusskola). Šiem skolēniem ir arī pieredze un panākumi starptautiskajās programmēšanas olimpiādēs.


Papildus neoficiāli piedalīties tika uzaicinātas arī Lietuvas komandas no Viļņas Universitātes, Kauņas Tehnoloģiju universitātes un Viļņas Ģedimina tehniskās universitātes. Vistuvāk līderiem pietuvojās Viļņas Universitātes komanda “Hope It Passes”, arī atrisinot 8 uzdevumus, bet ilgākā laika posmā, nekā “Bumbotāji”. Sacensību pilnus rezultātus un uzdevumus var aplūkot šeit:


Rezultātu tabula 
Uzdevumu nosacījumi 


Atlases sacensības organizēja LU Datorikas fakultātes asoc.prof. Jevgēnijs Vihrovs, pētnieks Krišjānis Prūsis, absolvents Pēteris Pakalns un prof. Guntis Arnicāns. 


LU studentu komandu dalību sacensībās atbalsta: “Gravity Team”, Wulf Harder, AS “Emergn”, SIA “eazyBI”, SIA “Datakom”, AS “RIX Technologies”, SIA “TestDevLab”, SIA “ZZ Dats”, VISMA grupas uzņēmumi Latvijā, SIA “whiteCryption”, Amerikas latvieši, kuri pārstāv “Friends of the University of Latvia” (501(c)(3) charity) - LU Goda biedrs Roberts Blumbergs, Latvijas goda konsuls Mičiganā Andris Lācis un Galenieku ģimene. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds un RTU Attīstības fonds.
 

Dalīties