Jaunuzņēmums “Longenesis”, kurā strādā DF absolventi un studenti, iekļuvis Eiropas veselības aprūpes akseleratora “EIT Health” programmas “Headstart” pusfinālā.

“Headstart” programmas ietvaros “EIT Health” kopumā izlēma atbalstīt 96 Eiropas veselības aprūpes jaunuzņēmumus, tostarp 17 komandas no lielāku progresu sasniegušiem reģioniem. Septiņi jaunuzņēmumi bija no Itālijas, pa diviem no Portugāles, Polijas un Igaunijas, un pa vienam no Grieķijas, Rumānijas, Ungārijas un Latvijas. Visas komandas saņems 40 000 eiro, lai attīstītu savas inovācijas un piesaistītu privātus ieguldījumus. Finālā jaunuzņēmumi sacentīsies par papildu 10 000 eiro.

“Headstart” pusfinālists no Latvijas ir SIA “Longenesis”. Uzņēmuma izstrādātais risinājums nodrošina atbalstu Covid-19 pētniecībā, piedāvājot tehnoloģisku rīkkopu, kas palīdz risināt ar piekļuvi pacientu datiem saistītas juridiskas problēmas. Šis rīks atbilst VDAR un HIPA prasībām un nodrošina informāciju par pacientiem klīniskās jomas un citiem pētniekiem, neatklājot pacientu personas datus.

“Longenesis” komandu veido 13 cilvēki, no tiem pieci ir Datorikas fakultātes absolventi vai studenti.

Dalīties