No 25. līdz 27. novembrim Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā norisinājās studentu komandu programmēšanas sacensību ICPC Centrālās Eiropas pusfināls (CERC), kurā piedalījās divas Latvijas Universitātes komandas, kas pārstāvēja Latviju. 56 komandu konkurencē LU 1.komanda ieguva 29. vietu un 2. ieguva 49. vietu.

Pirmās komandas sastāvā piedalījās LU DF studenti Kristofers Barkāns (2.kurss), Krišjānis Petručeņa (1.kurss) un Sandra Siliņa (3.kurss), un otrās – LU DF studenti Gunārs Ābeltiņš (1.kurss), Roberts Ceriņš (2.kurss) un Arnis Priedītis (2.kurss). Komandas pavadīja treneri – LU DF pētnieki Jevgēnijs Vihrovs un Krišjānis Prūsis.

"Jau sacensību sākumā sapratām, ka komandas sastapsies ar grūtiem uzdevumiem: pirmais atrisinātais uzdevums parādījās rezultātu tabulā tikai 20 minūtes pēc sākuma, kas parasti ir ļoti vēlu. Beigās vidējais atrisināto uzdevumu skaits starp komandām bija neliels, un LU pirmajai komandai ar 3 atrisinātiem uzdevumiem sanāca ierindoties tieši rezultātu tabulas vidū. Otrai komandai izdevās atrisināt vienu uzdevumu, bet ne visvieglāko. Dažas komandas no citām valstīm palika arī ar 0 atrisinātiem uzdevumiem. Uzdevumi bija salīdzinoši tehniski un prasīja lielu sagatavošanās līmeni," saka LU komandu treneris Jevgēnijs Vihrovs.

Šogad LU piedalījās CERC sacensībās klātienē pirmo reizi. Šajā pusfinālā divas LU komandas sacentās ar vēl 54 komandām no Austrijas, Horvātijas, Čehijas, Ungārijas, Polijas, Slovākijas un Slovēnijas. Šī gada pusfināla čempioni ir Polijas Jagaiļa Universitātes komanda; kopumā Polija ir viens no līderiem Eiropas reģionā. Uz pasaules finālu no CERC reģiona dosies tikai 3 labākās komandas.

LU studentu komandu dalību ICPC sacensībās atbalsta: AS "Emergn", SIA "eazyBI", SIA "Datakom", AS "RIX Technologies", SIA "TestDevLab", SIA "ZZ Dats", VISMA grupas uzņēmumi Latvijā, SIA "whiteCryption", Amerikas latvieši, kuri pārstāv “Friends of the University of Latvia” (501(c)(3) charity) - LU Goda biedrs Roberts Blumbergs, Latvijas goda konsuls Mičiganā Andris Lācis un Galenieku ģimene. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds un RTU Attīstības fonds.

Dalīties