Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centrs LUMIC sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) izsludina pētniecības ideju maratonu “Atver durvis jaunām iespējām!”. Latvijas augstskolu studenti aicināti attīstīt pētījuma ideju un iegūt vērtīgas naudas balvas, pievēršoties sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem. Pieteikties programmai iespējams līdz novembra beigām.

“Turpini attīstīties, lai būtu gatavs, kad iespēja klauvē pie Tavām durvīm!” – ar šādu iedvesmojošu  vadmotīvu studenti aicināti izmantot priekšrocības, kuras sniedz jaunā programma. Dalībnieki varēs paši izvēlēties sev interesējošās tēmas no dažādu jomu un jautājumu loka. Pieteikties var ikviens studējošais individuāli vai ar savu komandu, aizpildot anketu līdz 1. decembrim šeit.  

Programmas norise plānota attālināti. Paredzētais kopējais balvu fonds ir 6000 eiro: 1. vietai 3000 eiro, 2. vietai 2000 eiro, 3. vietai 1000 eiro.

“Šogad Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija parakstīja sadarbības memorandu ar vairākām universitātēm, lai tādējādi stiprinātu partnerību dažādās valstiski svarīgās pētniecības jomās, un šis ideju maratons var kalpot par lielisku atspēriena punktu studentiem un studentēm, kas vēlas pielikt roku pie pavisam reālu, praktisku un uz attīstību vērstu risinājumu izstrādes. Šī ir studējošo iespēja strādāt plecu pie pleca ar ekspertiem, meklēt risinājumus jaunā laikmeta problēmām un jaunā laikmeta iespēju izmantošanai, uzkrāt pieredzi, kas tālāk ļaus sasniegt arvien jaunas akadēmiskās un profesionālās virsotnes. Šī ir jauniešu iespēja pilnveidot sevi un sniegt ieguldījumu valsts izaugsmē un zinātnes attīstībā,” uzsver vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.

“Šis ir iespēju un izaicinājumu laiks! Vēlme izzināt var pārtapt aicinājumā, savukārt atklāsmes – jaunā iedvesmas un izpētes ceļojumā, kurā programmas dalībniekiem būs iespēja doties kopā ar domubiedriem un jomas profesionāļiem. Pētniecības ideja un veiktais pētījums noderēs kā labs pamats tālākām studijām vai noslēguma darbam,” iedrošina LU Inovāciju centra vadītāja profesore Signe Bāliņa.

VARAM piedāvātās 19 pētniecības idejas aptver šādas nozares: informācijas tehnoloģijas, tehniskās zinātnes, tiesību zinātnes, biznesa, vadības, ekonomikas zinātnes, sociālās zinātnes, medicīna, lauksaimniecība, vides zinātnes, tūrisms un kultūras vēsture. Katrai komandai būs iespēja izvēlēties sev interesējošo pētījuma ideju no plaša piedāvāto tēmu loka.

Programmas ilgums ir četri mēneši (no 1. decembra līdz 15. martam), kuru laikā dalībniekiem būs iespēja iegūt pieredzi pētniecībā, pētījumu mērķu izvirzīšanā un visefektīvāko pētījumu metožu izmantošanā, kā arī iegūt jaunas zināšanas un izpratni par dažādām tēmām, kuras noderēs tālākajā savu un studiju mērķu īstenošanā.

Dalīties