Jau 31. oktobrī norisināsies 2021./2022. akadēmiskā gada Pasaules programmēšanas sacensību (ICPC) atlases sacensības, kurās tiks noskaidrotas spēcīgākās LU komandas, kas turpinās dalību reģionālajā ceturtdaļfinālā. Pirms atlases no 25. līdz 29. oktobrim interesenti ir aicināti piedalīties izmēģinājuma sacensībās.

Pēdējie divi gadi visādos veidos ir citādāki un citādāk notiek arī Pasaules studentu komandu programmēšanas sacensību (ICPC) posmi.

Epidemioloģiskās situācijas dēļ šogad nav iespējams piedalīties no LU telpām, līdz ar to atlasi LU rīkosim tiešsaistē. Zināms, ka arī ceturtdaļfināls (14. novembrī) notiks tiešsaistē, un tajā var iekļūt ne mazāk par 4 labākajām LU komandām.

Lai gan parasti pēc noteikumiem viena komanda var lietot tikai vienu datoru, šogad joprojām tiek lietots īpašais sacensību formāts, kurš paredz, ka komanda (3 cilvēki) var izmantot 3 datorus. Komanda sadarbojas, izmantojot pieejamos komunikāciju veidus un rīkus.

Atlases sacensības notiks svētdien, 31. oktobrī, plkst. 10:00 - 15:00.

Lai iepazītos ar sacensību uzdevumiem un formātu, pirms atlases būs iespējams pārbaudīt savas spējas izmēģinājuma sacensībās, kas būs pieejamas tiešsaistē no pirmdienas, 25. oktobra, plkst. 00:00 līdz piektdienai, 29. oktobrim, plkst. 23:59. Lai piedalītos izmēģinājumā, ir jāizveido Codeforces konts un jāpievienojas grupai (apraksts zemāk), kur redzēsies izmēģinājuma sacensības un atlases sacensības.

Reģistrācijas anketa un plašāka informācija par sacensību vidi

Pievienojieties LU ICPC Facebook grupai un Telegram grupai, lai nepalaistu garām jaunumus!

Dalīties