Kibersporta popularitāte ar katru gadu pieaug un pasaules līmeņa sacensības konkurē ar tradicionālo sporta veidu sacensību popularitāti. Lielāko kibersporta sacensību balvu fonds pārsniedz vairāk nekā 10 miljonus dolāru, un skatītāju skaits pārsniedz 30 miljonus cilvēku. Domājot par nākotnes iespējam un ņemot vērā kibersporta straujo attīstību, esam priecīgi paziņot par kibersporta komandas un komūnas dibināšanu Latvijas Universitātē ar vienotu nosaukumu – “LU Gaming”

Kibersporta komanda “LU Gaming” pārstāvēs Latvijas Universitātes godu kibersporta sacensībās visos līmeņos – sākot ar amatieru sacensībām Latvijā un beidzot ar Eiropas un Pasaules sacensībām starp universitāšu komandām. Komanda piedalīsies visās populārākajās un aktuālajās kibersporta disciplīnās – “CS:GO”, “LOL”, “Dota2”, “Rocket League” un citās. Komandas spēlētāju atlase notiks individuāli katrai spēlei un būs atkarīga no pieteikumu skaita. Lai pieteiktos atlasei, līdz 1. novembrim jāaizpilda anketa. Lai pieteiktos komandā, obligāti jābūt LU studentam.

Kibersporta komūnas “LU Gaming” centrā ir “Discord” serveris, kur katrs LU students un darbinieks var pievienoties, lai satiktu citus studentus ar kopīgām interesēm, kopīgai laika pavadīšanai, spēlējot datorspēles. Serveris ir aktīvs, un tajā regulāri notiek aktivitātes. Komūnas nākotnes plānos paredzēts organizēt sacensības starp universitātes fakultātēm, rīkot spēļu vakarus, draudzīgas spēles un sacensības ar citu universitāšu komandām u.c. Lai pievienotos “Discord” serverim, spied ŠEIT.

Aktīvie LU studenti var pievienoties “LU Gaming” arī kā brīvprātīgie un palīdzēt organizēt komūnas un komandas darbu – organizēt sacensības, sagatavot grafiskos un teksta materiālus, kā arī veikt citus nepieciešamos darbus. Lai pieteiktos par brīvprātīgo - aicinām aizpildīt anketu.

Ja rodas kādi jautājumi, droši rakstiet uz esports@lu.lv

Dalīties