21. decembrī Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratorijas pētniece, DF asoc. profesore Līga Zariņa ikgadējā Lietišķās redzes pētniecības asociācijas (Applied Vision Association, Lielbritānija) gada konferencē prezentēja kopīgi ar profesoru Jurģi Šķilteru un zinātnisko asistenti Diānu Riteri īstenoto pētījumu "Impact of verbal instructions and object rotation on the perception of a shape".

Ikgadējā Lietišķās redzes pētniecības asociācijas (Applied Vision Association) gada konference ir viens no vadošajiem vizuālās uztveres pētniecības pasākumiem, un Līgas Zariņas prezentētais pētījums bija vienīgais no Baltijas valstīm šogad.

Pētījumā ir izklāstīti rezultāti par valodas ietekmi uz formas uztveri, kā arī ass uztveres ietekmi ģeometrisko objektu uztverē.

Pētījumu ir atbalstījuši Andrejs Eglīte, Roberts Blumbergs un labdarības organizācija “Friends of the University of Latvia” un Latvijas Universitātes fonds; pētījums veikts, lai godinātu Jāņa Eglītes kunga piemiņu. Projektu finansē arī Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF), pēcdoktorantūras pētniecības atbalsta projekta Nr. 1.1.1.2/VIAA/3/19/506.

Plašāk par pētījumu

Konference norisinājās virtuāli ar Zoom platformā.

Dalīties