DF LAB un Accenture Latvia aicina visus interesentus 12. novembrī piedalīties tiešsaistes darbnīcā par viedo asistentu izveidi. Darbnīca norisināsies Microsoft Teams no plkst. 18:00.

Reģistrēties darbnīcai

Virtuālie viedie asistenti ir lielā cieņā. Adobe raksta, ka 2019. gadā 31% pasaules lielāko uzņēmumu plānojuši ieviest mākslīgā intelekta tehnoloģijas. "Lux Research" norāda, ka starp mākslīgā intelekta jomā iesniegtajiem patentu pieteikumiem no 2014. līdz 2018. gadam, dabisko valodu apstrāde – viedo asistentu stūrakmens – ir otrā visplašāk pārstāvētā tehnoloģiju kopa. Visbeidzot, saskaņā ar "Statista" datiem, vienlaicīgi šīs tehnoloģijas kļūst gan lētākas, gan lietotāji uz tām vairāk paļaujas.

Viedo asistenu tirgus briest, uzņēmumi šīs prasmes pieprasa un šai tehnoloģijai ir pieaugoša auditorija. Šobrīd ir izcila izdevība izgatavot virtuālo asistentu savam projektam, paplašināt savu darba prasmju klāstu vai izstrādāt balss asistenta funkciju.

Māris Lenšs, Accenture virtuālo viedo asistentu ģildes vadītājs un Bootcamp skolotājs, ievadīs virtuālā asistenta izstrādes procesā. Šajā darbnīcā Tu iemācīsies par valodu apstrādi ar māsklīgā intelekta palīdzību un apgūsi Google Diagonalflow pamatprasmes. Darbnīcas rezultātā Tu izstrādāsi vienkāršu virutālo viedo asistentu. Pēc tam savam darbam vari tam piešķirt runās prasmi, izmantojot LU DF LAB pieejamos viedos balss asistentus, kā arī pievienoties Accenture Latvia, lai attstītu karjeru šajā jomā. Šī ir iesācējiem draudzīga darbnīca; iepriekšējas zināšanas nav nepieciešamas. Pasākums ir bez maksas. Pasākuma darba valoda ir angļu. Pasākums notiks tiešsaistē.

Pasākums notikšs tiešsaistē Microsoft Teams. Lai saņemtu saiti, Tev jāreģistrējas šeit: ej.uz/my-first-virtual-agent

Šo pasākumu rīko medicīnas tehnoloģiju projektu studija LU DF LAB sadarbībā ar Accenture Latvia. Pasākumu atbalsta Latvijas Universitātes Datorikas fakultāte un Latvijas Universitātes Studentu padome.

Dalīties