Pieteikšanās noris tiešsaistē no 7. līdz 30. septembrim: www.fonds.lv

Sākoties 2020./2021. akad. gadam, Latvijas Universitātes (LU) fonds aicina pieteikties 24 dažādām stipendiju kopām. Konkursa kārtībā atbalstu saņems vairāki desmiti LU un citu augstskolu studenti, sākot no bakalaura studiju 2. kursa, – mācībās spējīgi un sabiedriskajā dzīvē aktīvi visu zinātņu nozaru pilna laika klātienes studijās studējošie. Vidējai svērtajai atzīmei jābūt augstākai par 7,5 ballēm.

Līdztekus noris arī pieteikšanās "Mikrotīkls" stipendijai 1. studiju gada doktorantiem eksakto un veselības zinātņu jomā. Pretendetiem ir paredzēta cita pieteikšanās kārtība, kur pieteikums ir jāiesniedz līdz 16. septembrim.

Lai iegūtu motivējošu atbalstu visu akadēmisko gadu, pretendentiem ir jāsagatavo savs dzīvesgājums un jāizvērtē motivācija, jāapkopo studiju un pētnieciskā darba sasniegumi, jāsazinās ar diviem mācībspēkiem rekomendācijas sagatavošanai, kā arī jāiepazīstas ar Latvijas Universitātes mecenātu ieguldījumu augstākās izglītības attīstībā. Pretendentu vērtēšana noris divās kārtās. Oktobrī, pēc elektronisko pieteikumu izskatīšanas, labākos kandidātus aicina uz klātienes interviju.


Pieteikšanās nosacījumi

Reģistrācija visām LU mecenātu stipendijām norisinās laika posmā 07.–30.09.2020. plkst. 23.59, aizpildot tiešsaistes pieteikumu. Visiem pretendentiem jāiesniedz:

  • elektroniska veidlapa sadaļā “Pieteikties stipendijai”;
  • divas rekomendācijas vēstules no mācībspēkiem, institūtu pārstāvjiem u.c. akadēmiskā personāla;
  • CV jeb dzīvesgājums Europass formā;
  • eseja brīvā formā par sev tīkamāko mecenātu (apjoms līdz 6 000 rakstu zīmēm);
  • citi dokumenti – skatīt pie stipendijas pieteikuma.

Ja ir radušies papildus jautājumi, interesenti aicināti ielūkoties biežāk uzdoto jautājumu sadaļā vai sazināties ar LU fonda biroju, rakstot uz e-pastu fonds@fonds.lv. LU fonds aicina laikus izpētīt stipendiju noteikumus un neatlikt pieteikšanos uz pēdējo brīdi!


Kļūsti par stipendiātu šogad! Stipendiju kopas 2020./2021. akad. gadā


Ievadseminārs par LU fonda administrētajām stipendijām

Studējošo ērtībai un informētības palielināšanai Latvijas Universitātes fonds rīkos semināru, kurā iepazīstinās ar LU fonda sniegtajām iespējām, pieejamajām stipendijām, pieteikšanās procesu, kā arī atbildēs uz citiem interesējošajiem jautājumiem.

Informatīvais seminārs norisināsies pirmdienā, 14. septembrī, plkst. 16.00 LU Zinātņu mājā, 103. telpā.


Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties