Latvijas Universitātes pētnieki un studenti aicināti pieteikties LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas Zināšanu agorā, lai plašāk pastāstītu par saviem pētījumiem sabiedrībai.

Zināšanu agora ir iespēja pētniekiem un studentiem prezentēt savus pētnieciskos darbus un ieinteresēt lielāku cilvēku skaitu zinātnē. Zināšanu agorai aicināts pieteikties ikviens pētnieks un students, kas nesen veicis vai šobrīd veic inovatīvu pētījumu, ar ko labprāt vēlētos ieinteresēt plašāku sabiedrības loku.

“Zināšanu agora ir lieliska iespēja pastāstīt par savu pētījumu un tā rezultātiem. Kādam no mums šis būs pirmais atspēriena punkts sava pētījuma popularizēšanā, kādam no mums tas būs nākamais solis ceļā uz pētniecības izcilību. Ikviens pētījums ir nozīmīgs, tāpēc aicinām gan eksakto, gan humanitāro, gan sociālo zinātņu pētniekus ar tiem palepoties LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā,” Zināšanu agorā piedalīties aicina rektora vietniece digitālās sabiedrības jautājumos profesore Signe Bāliņa.

Zināšanu agoru ir plānots raidīt interaktīvā tiešsaistē, kā arī nodrošināt publicitāti pirms un pēc pasākuma – visas prezentācijas tiks ierakstītas un tām tiks sagatavots video materiāls un ziņa presei, kā arī publikācija LU žurnālam Alma Mater.

Katras prezentācijas paredzētais ilgums būs 7–8 minūtes. Interesenti aicināti līdz 11. septembrim īsu pētījuma aprakstu nosūtīt Indrai Trofimovičai uz indra.trofimovica@lu.lv. Pieteikuma anketa atrodama LU un Microsoft inovāciju centra mājaslapā.

LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas, kas notiks 25. septembrī LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā, galvenais vadmotīvs ir ’’Viedā Universitāte’’. Pasākums dod iespēju studentiem, pētniekiem un absolventiem demonstrēt gada laikā paveikto, kā arī radīt jaunas, inovatīvas idejas. Pasākums tiks aizvadīts otro gadu pēc kārtas, taču tā būs pirmā reize, kad tā laikā LU atzīmēs savu jubileju – Latvijas Universitātei 101! Tāpat nemainīgi arī šajā gadā Latvijas Universitātes Absolventu klubs īpaši aicina ikvienu Universitātes absolventu apmeklēt pasākumu un kopā atzīmēt “LU Absolventu dienu”.

Pasākuma klātienes apmeklējums tiks uzraudzīts, balstoties uz tā brīža valsts noteiktajiem ierobežojumiem, taču ikviens interesents var būt drošs, ka pasākumam būs iespēja sekot līdzi jebkurā gadījumā, jo gan dienas programmai, gan vakara daļai būs pieejama interaktīva tiešsaiste. Pasākuma klātienes apmeklētājiem ieeja būs bez maksas.

LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienu organizē Latvijas Universitāte. Tās norisi atbalsta LU Studentu padome un LU Absolventu klubs. Pasākums tiks realizēts projekta ,,LU Inovāciju granti studentiem’’ ietvaros.

Dalīties