Jau otro reizi Latvijas Universitātes (LU) modernais un vērienīgais Akadēmiskais centrs Torņakalnā uzņems jaunu atklājumu, emociju un iedvesmas pasākumu ,,LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienu'', kas šogad tiks aizvadīts 25. septembrī – nedēļā, kad Latvijas Universitāte svinēs savu 101. dzimšanas dienu.

Arī šogad norises programma būs piesātināta ar interesantām aktivitātēm ar galveno vadmotīvu ,,viedā universitāte’’. Pasākums dod iespēju studentiem, pētniekiem un absolventiem demonstrēt gada laikā paveikto, kā arī radīt jaunas, inovatīvas idejas. Jāizceļ, ka pirmo reizi galvenā pasākuma gaidīšana tiks īsināta ar ,,Tehnoloģiju pēcpusdienām’’ jeb iesildošām lekcijām trīs nedēļu garumā:

  • 10. septembrī stāstīs ,,Kā septiņās minūtēs pārliecināt par savu ideju’’,
  • 17. septembrī tiks apspriesta ,,Viedā pilsēta un viedā universitāte’’,
  • 24. septembrī jeb dienu pirms galvenās pasākuma dienas gaidāmas izzinošas sarunas par to, kā tehnoloģijas maina mūsu dzīvi.

PASĀKUMA PROGRAMMA

13.00 Pasākuma atklāšana
13.30 Ideju laboratorija
13.30 Road Games Quizz
13.30 Zināšanu agora
17.00 Ideju laboratorijas rezultāti
18.30 Premjeru diskusija
20.00 “Jumprava” un “Musiqq” koncerts
20.00 Silent Disco kopā ar radio NABA

Pētnieki un studenti aicināti piedalīties Zināšanu agorā

Pasākuma ietvaros notiks īpašs LU Absolventu kluba rīkots notikums – bijušo Ministru prezidentu, LU absolventu “cepināšanas” saruna.

Diskusijā piedalīsies ekspremjeri, LU absolventi: Laimdota Straujuma, Ivars Godmanis, Māris Kučinskis un Einars Repše, kuri atbildēs uz dažādiem jautājumiem, izceļot vairākus faktus, tai skaitā, kas viņiem neizdevās savas valdības laikā.

Katrs no šiem absolventiem ir ar savu es, viedokli un vērtībām. Klausies, skaties un uzdod mūsu absolventiem jebkādus jautājumus par dzīvi studiju laikā un pēc studijām, kā arī par laiku, kad viņi ieņēma Ministru prezidenta amatus. Diskusijas formāts ir pietiekami atvērts, lai auditorijai vakara gaita izvērstos interesanta un negaidīta.

Diskusiju vadīs Jānis Krīvēns jeb tautā zināms kā Krivenchy (mūziķis, rakstnieks, podkāsta vadītājs un sociālo mediju speciālists). Viņš mēģinās panākt dažādas ekspremjeru atzīšanās par viņu neveiksmēm, sadzīviskām, smieklīgām situācijām. 

“Es ar cipariem vienmēr esmu bijis uz "Jūs", tāpēc es savu ceļu parasti "izvārdoju". Kaut arī visi intervijas dalībnieki ir zināmi kā "cipargalvas", viņiem nāksies savu ceļu caur maniem jautājumiem "izvārdot". Un nekādas izlocīšanās! Tiekamies pasākumā!” uz pasākumu aicina diskusijas vadītājs J. Krīvēns.

Ekspremjeriem, atbildot uz jautājumiem, būs iespēja izvēlēties kādu no kārtīm:

  • Veto kārts – nevēlos atbildēt;
  • STOP kārts – ekspremjers var iejaukties cita ekspremjera diskusijā.

Uz Lielās skatuves vakara ievadā kāps Ivars Godmanis, kurš Jauno Tehnoloģiju un inovāciju dienas ietvaros ne tikai piedalīsies premjeru diskusijā, bet arī klātesošos priecēs ar dīdžeja setu, savukārt turpinājumā uzstāsies viena no pašmāju populārākajām grupām – "Jumprava". Leģendārā grupa uzstāsies ar savām visu laiku labākajām dziesmām. Pērn novembrī grupa svinēja savu 35. pastāvēšanas jubileju. Kopā ar grupu uzstāsies arī LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktais koris “Aura”.

Vakara turpinājumā priecēs arī populārā grupa “Musiqq”. “Musiqq” dziesmas, kopš 2009. gada, ir vienas no pārdotākajām dziesmām Latvijā, tās turas radio topu, klubu atskaņošanas un mūzikas ierakstu balvu virsotnēs.

Paralēli lielajiem koncertiem Zinātņu mājā arī notiks radio NABA dejas pilnīgā klusumā jeb Silent Disco. Diskotēkā katram tiks izsniegtas austiņas un tajā pēc izvēles varēs klausīties divu dīdžeju spēlētās dziesmas. LU radio NABA dīdžeji būs parūpējušies par mūziku dažādību, uz vinila platēm skanēs gan latviešu mūzika, gan deju klubu mūzika.

Pasākuma klātienes apmeklējums tiks uzraudzīts, balstoties uz tā brīža valsts noteiktajiem ierobežojumiem, taču ikviens interesents var būt drošs, ka pasākumam būs iespēja sekot līdzi jebkurā gadījumā, jo gan dienas programmai, gan vakara daļai būs pieejama interaktīva tiešsaiste. Pasākuma klātienes apmeklētājiem ieeja būs bez maksas.

LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienu organizē Latvijas Universitāte. Tās norisi atbalsta LU Studentu padome un LU Absolventu klubs. Pasākums tiks realizēts projekta ,,LU Inovāciju granti studentiem’’ ietvaros.

Dalīties