Godājamie studenti! Sveicam jūs jaunajā akadēmiskajā gadā – lai tas jums visiem ir veiksmīgs un jaunām zināšanām pilns!

Svarīgi, lai uzsāktu studijas!

  1. Pēc iespējas ātrāk ar savu lietotājvārdu un paroli pieslēdzieties LUIS www.luis.lv, lai notiktu automātiskā reģistrācija semestrim un studiju kursiem (kamēr vismaz vienu reizi nebūsiet pieslēgušies LUIS, nevarēsiet pieslēgties arī e-studijām).
  2. Ar savu lietotājvārdu un paroli pieslēdzieties e-studijām https://estudijas.lu.lv/.
  3. Lejupielādējiet Microsoft Teams, izlasiet lietošanas pamācību un pieslēdzieties Teams, kā norādīts instrukcijā (svarīgi - pievērsiet uzmanību lietotājvārda pieraksta formai, kas ir atšķirīga nekā pieslēdzoties LUIS).
  4. Pieslēgties caur Microsoft Teams pirmdienas nodarbībai 10:30 (vēlams sākt pieslēgties jau no plkst. 10:20, lasiet zemāk plašāk).
 

Tradicionāli 1. kursam nodarbības pirmajā pirmdienā nenotiks pēc lekciju saraksta. Pirmdien, 7. septembrī – jums būs tikai viena nodarbība, kurā iepazīstināsim jūs ar studiju procesu un noskaidrosim visus svarīgos un aktuālos jautājumus par studiju organizāciju.
Nodarbības sākums ir plkst. 10:30.

Ik gadu šī pirmā lekcija visiem 260 pirmkursniekiem kopā norisinājās LU Lielajā aulā, taču šogad epidemioloģisko apstākļu dēļ, visi kopā tiksimies, izmantojot Microsoft Teams rīku.

Lai uzsāktu Microsoft Teams izmantošanu, lūdzu, iepazīstieties ar lietošanas pamācību un veiciet darbības, kas norādītas pamācībā!

Lai pieslēgtos pirmdienas nodarbībai, Microsoft Teams izmantosim jūsu grupu (jeb studiju kursu) ar nosaukumu “DATZ1053: Operētājsistēmas”, kas arī lekciju sarakstā jums ieplānota šajā laikā. Teams kalendārā (izvēlnē kreisajā pusē atrodiet kalendāru) jūs redzēsiet gan izmēģinājuma pasākumu svētdienā (droši varat izmēģināt jebkurā laikā), gan īsto nodarbību pirmdien, 7. septembrī, plkst. 10:30.

Lai veiksmīgāk lietotu Microsoft Teams, izlasiet informāciju BUJ sadaļā.  

Lekciju saraksts ir aplūkojams DF tīmekļa vietnē.

Tiekamies pirmajā studiju dienā – 7. septembrī plkst. 10:30 Microsoft Teams!

 

Sargā sevi un citus!

  • Ja jūties slims vai ir parādījušies elpceļu slimības simptomi, paliec mājās un nenāc uz universitāti, sazinies ar savu ģimenes ārstu par turpmāko rīcību.
  • Bieži un rūpīgi mazgā rokas ar ūdeni un ziepēm un regulāri dezinficē rokas ar spirtu saturošiem roku dezinfekcijas līdzekļiem.
  • Neaizmirsti regulāri dezinficēt skārienjutīgās ierīces, piemēram, telefonu, personīgo datoru utt.
  • Nepieskaries sejai (acīm, degunam un mutei) ar nemazgātām rokām,
  • Pēc iespējas ievēro distanci, bez nepieciešamības neuzturies universitātes telpās ārpus studiju procesa,
  • Seko līdzi Latvijas Universitātes epidemioloģiskās drošības noteikumiem LU tīmekļa vietnē www.lu.lv,
  • Lejupielādē lietotni “Apturi Covid”,
  • Ja esi pašizolācijā vai mājas karantīnā, ziņo par to savas studiju programmas metodiķei Ārijai Sproģei (arija.sproge@lu.lv). 

Dalīties