Jau ceturto gadu pēc kārtas Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un karjeras portāla Prakse.lv veidotā darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPā par darba devēju ieteiktāko studiju programma Latvijā ir atzīta Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultātes bakalaura studiju programma “Datorzinātnes”.

“Gribu teikt paldies Latvijas darba devējiem par šo augsto novērtējumu, jo tas parāda, ka mūsu ieguldītais darbs kvalitatīvu, modernu un darba tirgum atbilstošu studiju programmu izveidē un nemitīgā uzlabošanā ir redzams un novērtēts. Mums ir ļoti svarīgi ieklausīties darba tirgus vajadzībās un sniegt mūsu absolventiem tās zināšanas un prasmes, kas sniegs iespēju būvēt veiksmīgu karjeru IT nozarē. Esam ļoti priecīgi, ka industrijas pārstāvji sadarbojas ar mums un iesaistās studiju satura veidošanā, kas ļauj mums izzināt darba tirgus tendences, bet mūsu studentiem un absolventiem būt konkurētspējīgiem un pieprasītiem. Šis novērtējums mūs motivē kļūt arvien labākiem, lai darba tirgū nonāktu arvien vairāk IT nozares profesionāļu, kas ne tikai nodrošina augstu dzīves līmeni sev, bet arī veicina Latvijas ekonomisko izaugsmi,” stāsta Datorikas fakultātes dekāns, profesors Guntis Arnicāns.

Darba devēju ieteiktāko skolu un studiju TOPs tiek veidots jau devīto gadu un tā mērķis ir nodrošināt jauniešiem nepastarpinātu informāciju par darba tirgu, palīdzot pamatskolu, vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu absolventiem šovasar izdarīt pareizo tālākās izglītības izvēli, kas rezultētos veiksmīgā karjerā.

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: “Darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un studiju programmu TOPs ir labs informatīvais līdzeklis absolventiem, jo tā veidošanā piedalījās visdažādākie Latvijas uzņēmumi, kuri ir ieinteresēti, lai darba tirgū nonāktu zinoši speciālisti.”

TOPa veidošanā šogad piedalījies rekordliels skaits uzņēmumu - viedokli izteikuši 2660 darba devēji. Tas norāda uz darba devēju ilgtermiņa stratēģiju personāla piesaistē un vēlmi iesaistīties jauniešu karjeras izvēlē, veicinot ekonomisko attīstību Latvijā.

Apkopojot informāciju par darba devēju ieteiktākajām izglītības iestādēm, TOPa līdera godu saglabā Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), kurai seko Latvijas Universitāte (LU) un Biznesa augstskola „Turība” (BAT). TOP5 noslēdz Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) un Banku augstskola (BA).

TOPā visnovērtētākā studiju programma ir LU datorzinātņu programma. Pirmajā desmitniekā ir RTU datorzinātņu, informācijas tehnoloģijas un būvniecības studiju programma, LU apgūstamās studiju programmas – komunikācijas un vadības zinātņu programmas, BAT studiju programma – Uzņēmējdarbības vadīšana. Desmitniekā ierindojas arī BA studiju programma - uzņēmējdarbības vadība, kā arī divas Juridiskās koledžas programmas Tiesību zinātnes un Nekustamā īpašuma pārvaldīšana un apsaimniekošana

TOPa veidotāji aicina jauniešus izglītības iestāžu izvēli balstīt uz racionālu pieeju un uzklausīt darba devēju ieteikumus, jo viņi ir tie, kuri spēj novērtēt izglītības iestāžu sagatavoto jauniešu profesionālo kvalitāti un atbilstību darba tirgum. Viņi ir tie, kuri spēj pateikt, no kurām skolām nāk labākie absolventi. LDDK un Prakse.lv pārstāvji aicina jauniešus ieklausīties darba devēju viedoklī, izšķiroties par studiju jomu un izglītības iestādi, lai nodrošinātu sev darba iespējas izvēlētajā nozarē. TOPā iespējams aplūkot arī ieteikumus nozaru griezumā un konkrētās profesijās, lai ikviens jaunietis zinātu, kur apgūt to profesiju, kas saista visvairāk.

Detalizētus darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un profesiju TOPa rezultātus iespējams aplūkot karjeras portālā Prakse.lv adresē www.prakse.lv/top

Studiju programmai “Datorzinātnes” studētgribētāji var pieteikties no 13. jūlija līdz 3. augustam vienotajā augstskolu uzņemšanā. Lasīt plašāk par uzņemšanu.

Dalīties

Saistītais saturs

Pieteikšanās pamatstudiju programmām LU
10.07.2020.

Pieteikšanās pamatstudiju programmām LU

Izvēlies panākumus – studē LU Datorikas fakultātē!
02.07.2020.

Izvēlies panākumus – studē LU Datorikas fakultātē!

Neapstājies pie sasniegtā – nāc studēt maģistrantūrā!
30.06.2020.

Neapstājies pie sasniegtā – nāc studēt maģistrantūrā!