Žurnāls “Ir” piedāvā vasaras skolu 16-18 gadus veciem jauniešiem, kuri aizraujas ar tehnoloģijām. Unikāla iespēja iegūt pielietojamas un jēgpilnas zināšanas, iedvesmoties no lieliskiem nometnes vadītājiem un lektoriem! Iespējams, skola palīdzēs saprast, kādas prasmes turpmāk vērts apgūt un kādu karjeras ceļu izvēlēties.

5 dienās medicīnas un datorikas jomas eksperti palīdzēs apgūt dažādas tehnoloģijas un sabiedrības veselības tēmas, lai izstrādātu demonstrējamus tehniskos risinājumus problēmu risināšanai.

5 dienās no reāliem izaicinājumiem nonāksim līdz prototipa versijai, apgūstot digitālās un fiziskās prototipēšanas prasmes.

Lai apgūtu tehnoloģiskās prasmes, dalībniekiem ļausim lietot medicīnas tehnoloģiju projektu studijas LU DF LAB iekārtas, dodot vaļu spert pirmos soļus tīmekļa un virtuālās realitātes, balss asistentu un čatbotu, kā arī 3D printēšanas un lāzergriešanas pasaulē.

Skolu organizē Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes medicīnas tehnoloģiju projektu studijas kodols – Kaspars Eglītis un Emil Syundyukov.

Kaspars ir Datorikas fakultātes bakalaura programmas students un laborants, ka arī DF LAB administrators. Kaspars vairāku gadu garumā dažādām auditorijām rīkojis pasākumus, vadījis lekcijas, kā arī mācījis studentiem, interesentiem un jaunuzņēmējiem strādāt ar prototipēšanas tehnoloģijām.

Emil arī ir students, proti, doktorants Datorikas fakultātē, kā arī pētnieks un pasniedzējs. Viņš velta sevi medicīnai un izglītībai, un pašreiz ir projektu “Longenesis” tehniskais vadītājs.

Norises laiks: 20.–24. jūlijs
Norises vieta: LU Datorikas fakultāte, Raiņa bulvārī 19, Rīgā
Dalības maksa 225 EUR (ar PVN).

Cenā iekļautas: nodarbības ar mentoru atbalstu, nepieciešamās tehnoloģijas un materiāli, ekspertu darbnīcas, kā arī ēdināšana 2 reizes dienā no restorāna TINTO - pusdienas un launags.

Pieteikties

Vasaras skolu organizē žurnāls IR sadarbībā ar LU Datorikas fakultāti, Techhub Riga, uzņēmumu Longenesis un LU Datorikas fakultātes medicīnas tehnoloģiju projektu studiju DF LAB.

Dalīties