Saistībā ar "Covid-19" izplatību Latvijā tiek pārcelti ikgadējie Latvijas Universitātes (LU) pasākumi – “Atvērto durvju dienas”, tā norise bija plānota skolēnu brīvlaikā – no 23. līdz 27. martam – un “Studenta kurpēs”, tā norise bija plānota no 30. marta līdz 3. aprīlim.

Ik gadu LU fakultātes pasākumā “Atvērto durvju dienas” pulcē vairākus simtus interesentu, lai topošie studenti klātienē varētu gūt iespaidus un iepazīt savu nākotnes studiju vidi, pabūt savas izvēlētās fakultātes telpās un piedalīties dažādos fakultāšu izzināšanas pasākumos, kā arī uzdot sev interesējošos jautājumus, kas noteikti palīdzēs pieņemt lēmumu par sev piemērotāko studiju programmu.

Savukārt pasākumā “Studenta kurpēs” skolēni no visas Latvijas viesojas LU fakultātēs un vienu dienu pavada kopā ar studentu, piedaloties studiju procesā: lekcijās, semināros, laboratorijās un praktiskajos darbos, kā arī tiekoties ar mācībspēkiem.

Lai pasargātu topošos un esošos LU studentus, mācībspēkus un citus pasākumu apmeklētājus, LU pieņēmusi lēmumu šos pasākumus pārcelt uz vēlāku pavasari. Šāds lēmums pieņemts, jo Latvijas valdība valstī ir izsludinājusi ārkārtēju situāciju, lai ierobežotu “Covid-19” slimības izplatību.

Aicinām LU tīmekļvietnē un LU sociālajos tīklos sekot līdzi aktualitātēm par pārceltajiem pasākumiem un drošības ieteikumiem.

Dalīties